Aquest passat diumenge, el pavelló del col·legi Claret va acollir la final a 4 del campionat territorial Pre Infantil Masculí de Nivell A entre els equips del CB Tarragona, Tgn Tarragona, AB el Vendrell i l’equip local, AE Claret Valls.

Pel matí, a les 10, s’enfrontaven Tgn 09 i AE Claret en una primera semifinal entre tercer i quart classificat de la segona fase. Partit vibrant entre 2 equips molt igualats, on les diferències van ser minses i alternades. Cap dels 2 equips va mostrar una clara superioritat en vers a l’altre i van anar passat els minuts sense definir el candidat a la final. Arribant al final, una sèrie de bons atacs locals, apropava al AE Claret a la victòria. La resposta del visitants, amb l’encert en atac i amb la defensa, va fer un tomb al marcador final, classificant al TGN09 per la final (67/62).

La segona semifinal, donava un gran favorit. El CB Tarragona 2, s’havia exhibit durant tota la temporada, guanyant els 22 partits de les fases prèvies.  En canvi, AB Vendrell venia de fer un bon paper, classificant-se “in estremis” per la final. Baixes i altes de tots dos equips es reflectien a la pista amb un domini, sota cistella, del vendrellencs, més encertats i amb més alçada. Tots els intents d’apropar-se al marcador, per part dels tarragonins, tenien resposta i, al final, va saltar la sorpresa a la pista vallenca amb la victòria de l’AB Vendrell  (59/66)

Ja per la tarda, es mesuraven tarragonins i vallencs per tercer i quart lloc. Arrancada fulgurant de CBT i lenta però eficient resposta de AE Claret per igualar forces i marcadors. La desigualtat soferta pels vallencs en els partits de les fases anteriors, no es va veure en cap moment en aquest partit i la darrera part va sentenciar a favor del CB Tarragona per 79/70.

I arribava la gran final, amb un TGN Bàsquet 09 que entrava en les apostes com finalista i un convidat inesperat com l’AB el Vendrell. El partit va tindre 2 parts molt diferenciades. 30 minuts de domini vendrellenc amb un TGN a remolc sense solucions ni resposta contundent i 10 minuts de joc seriós dels tarragonins, on l’AB Vendrell va entrar en pànic al veure’s guanyador. La solidesa dels tarragonins els va portar a fer uns bons darrers atacs combinat amb els errors rivals i vèncer per 43/45.

La entrega dels premis als equips participants va córrer a càrrec del President de l’AE Claret, Ivan Sanahuja, del Regidor de l’Ajuntament de Valls, Enric García i del representant de la Federació Catalana de Bàsquet, Manel Requena.