Aquest pasat dissabte. L’AE Claret va acollir la festa de final de temporada de la categoria Preinfantil femenina, amb la disputa de la Final A4. Els cuatre millors equips de la temporada regular, lluitarien pel campionat territorial en 2 partits.

Tot i el domini en la fase regular de les vallenques, amb un saldo de 21 victòries i tan sols 1 derrota, es preveia una final ajustada. Així doncs, per ordre de classificació, AE Claret, CB Cambrils, CBT Salle Sant Pau Blanc i Reaisla Femení Cantaires Tortosa, van arribar a aquesta final. Van obrir foc les locals, jugant-se el bitllet a la final, contra les tortosines. Nervis, imprecisions i un marcador ajustat, van portar a les vallenques a vèncer i a esperar rival del següent xoc. Cambrils i CBT, van seguir el guió de la primera semifinal, on els nervis de la situació, amb el pavelló a vessar, no va deixar desenvolupar el joc exhibit durant la temporada. Un altre resultat ajustat i victòria per les tarragonines.

La pausa del dinar va recarregar bateries i moral a jugadores i públic. Pel tercer i quart lloc, Tortosa i Cambrils, es van oferir un vistós matx, que es va decantar a darrera hora per les primeres, que van saber esperar el seu moment per apretar en defensa i endur-se el tercer lloc de la final.

Arribava l’hora de la veritat entre vallenques i tarragonines. El campionat estava a 48 minuts de finalitzar la temporada amb un equip triomfant. La pressió del moment i del nombrós públic present, passava factura ambdós equips. Cap dels dos aconseguia un joc fluït i el marcador reflectia igualtat. Tornant del descans, les locals, van canviar el xip i, a base, de pressió, defensa i contra atacs ben finalitzats, obrien forat al marcador. Les tarragonines es van enfonsar davant l’allau de joc que els va caure damunt i no van saber respondre al joc de les claretianes que, al final van estar a punt de doblar-les al lluminós. Tot i la diferència final, es va veure un gran partit. Ara l’AE Claret, flamant campió provincial, haurà de lluitar per la corona Catalana a les finals que celebra el CB Llançà el cap de setmana del 8 i 9 de Juny.